İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yıl Dönümü
İstiklal Marşımızın yazarı olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı son günlerde merak edilen konulardan biri. Mehmet Akif Ersoy’un kim olduğunu ve nasıl bir hayat sürdüğünü merak eden vatandaşlar, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki,Mehmet Akif Ersoy kaç yılında vefat etti? 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşı’mız olmak üzere geride birçok önemli eser bırakmış bir isim. 1936 tarihinde hayata gözlerini yuman Mehmet Akif Ersoy günümüzde de en çok merak edilen isimlerden. Özellikle yeni nesil, Mehmet Akif Ersoy’un kim olduğuna dair araştırmalar yapıyor. İşte İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Hayat hikayesi…
MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?
1873 yılında İstabul Fatih’in Sarıgüzel semtinde dünyaya gelen Mehmet Akif Ersoy’a babası Mehmet Tahir Efendi, ebced hesabıyla doğum tarihini belirten “Ragif” adını verdi (hicri 1290) ve vefatına kadar onu bu adla çağırdı. Ancak bu isim, yaygın olmadığı ve güç söylendiği için annesi ve yakın çevresi, daha bilinen bir ad olan “Akif”i kullandılar.
Babası Fatih Medresesi müderrislerinden Mehmet Tahir Efendi, o dönemler Osmanlı Devleti’ne bağlı olan Arnavutluk’un İpek kasabasına bağlı Şuşise Köyü’nden İstanbul’a gelmiş, annesi Emine Cemile Hanım ise Buharalı Mehmet Efendi’nin kızı olarak Samsun’da doğmuştu.
Verilen söz / onun namusuydu./ Arkadaşı Mithat Cemal / Akif için verilen sözün ne manaya geldiğini bir hatırasında bakın nasıl anlatır:/
Meşrutiyetin ilk seneleri, bir cuma, adam boyu kar yağdı. O gün Akif’ in hazzetmediği şeyler işlemedi: Araba, tramvay, şimendifer ve vapur… Çapa’daki bizim eve o gün sütçü, ekmekçi bile gelmedi. Öğle yemeğinden sonra biz hala ekmekçiyi beklerken, nihayet kapı çalındı:
(Tak,tak,tak!)
Baktım, Üstad Mehmet Akif!
Üstadım, bıyığınızın yarısı bile donmuş. Nasıl gelebildiniz Allah aşkına, dedim.
Bana şöyle karşılık verdi: Gelememem için kar,tipi kafi değil, vefat etmem lazımdı. Çünkü geleceğim diye söz vermiştim.